zondag 19 juli 2020

Toen we jonger waren

In m’n mailbox, in de zomer van 2019: ‘We kennen elkaar niet maar ik heb via via begrepen dat jij wellicht wel mooi zou vinden wat ik gemaakt heb.’ Ik klik op de link en krijg het fijne liedje Talking ‘Bout Roses voor de kiezen. Als artiestennaam staat Benedict erbij. 
    Van jongs af aan staat-ie op het podium, bij andere bands. Maar toen was het even klaar. Een combinatie van hartenpijn en het zelf willen doen. Hij sluit zichzelf op, in een zolderkamer in Amsterdam. En daar komen ze: de liedjes, de demo’s. 

    Dan de studio in en er uiteindelijk uit te komen met een debuutalbum (feb, 2020) waarop jeugdtrauma’s worden verwerkt, depressies bezongen en de pijn van een gebroken hart niet wordt wegstopt: 
You Can Tell Me Nothing That I Should .
    Mooiste liedje van de plaat is het ontroerende When We Were Young. Melancholisch als een malle, prachtige beelden spelen op.‘One night changed all of us. I saw my parents sleeping naked, with their fingers half crossed. Knew what they lost, when we were young.’ En dan ook nog een prachtige videoclip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten